Solo
andrea_header

Goddagens

Vardag

Okej, min energi nu är enorm. Kan inte sitta stilla. Är så glad och så taggad på helg. Dagen började med att jag vaknade upp hos Marcus, mysigt mysigt! Sedan åkte jag och tog take away frukost på Tösse, åkte sedan till doktorn igen för att kolla upp mina ögon. Efter det fick jag skjuts av mamma till skolan. Har nu även skrivit klar min svenska uppgift, yes, så nu är jag redo för helg lixom! Bästa med dagen kanske blir att Marcus hämtar mig i skolan, han fick låna min bil idag i utbyte mot att han hämtar mig, haha! Sedan blir det lite fix inför kvällen som ska spenderas…ja, vart..får inte skriva ut nått för då det är hemligt än så länge för en kompis haha. Men hörrni, hoppas ni får en grymt bra dag! :) Men innan detta inlägg är slut ska jag passa på att ge en eloge till dagens glädjespridare, Emelie Carlsson!!

1654398_948436311851117_4346541704291207435_n

 

Prova något nytt?

Vardag

Alltså woaw. Sitter och tänker på hur snabbt mitt hår har vuxit! Efter min senaste klippning vill jag typ aldrig mer klippa mig. Jag är så fruktansvärt ful i kort hår haha, eller kort och kort, kortade än vad jag har nu i alla fall. Jag kommer vänta minst tills efter sommaren. Trots att det blir fult vid topparna så trivs jag mycket bättre med långt hår och slitna toppar än kort och perfekta toppar. Däremot skulle jag vilja göra någon skillnad, slinga det kanske? Ljusare eller lite lite mörkare. Hmm, så himla svårt? För lite mindre än ett år sedan slingade jag det ljusare men nu tänker jag lite såhär, mitt hår blir ändå jätte jätte ljust på sommaren så varför inte fixa en hårfärg jag annars inte kan få? Funderar verkligen på att bara fixa det lite lite mörkare, alltså inte brunt eller ombre utan bara lite lite mörkare. Här ser ni en bild på när hur jag såg ut vid höstlovet och under hur jag skulle passa i ljusare resp. mörkare, ni får gäärna kommentera vad ni tycker! :)

hår1 hår2

haha oj vad skeva bilder men fokusera på håret haha..

TORSDAG – nästan fredag

Vardag

Okej, det är redan fredag imorgon, hur taggad är man inte? Jag är extra taggad då jag har planer för hela helgen, så kul kommer jag i alla fall ha!! Kommer även att bli en väldigt välförtjänt helg. Jag har en jätte jobbig skrivuppgift tills imorgon, alltså jätte jobbig, ni vet när man känner att det inte ens är någon idé att försöka för det kommer inte gå. Kommer lägga ner hela dagen idag på att skriva den för då behöver jag inte gå på hela svenska lektionen imorgon (2h och 40min) för man får nämligen gå när man är klar tror jag. Men okej, nog om skolan, känns som att blir väldigt mycket skolan snack nu men det blir så när det enda jag gör om dagarna är att gå i skolan haha. Nejmen puss och kram!

cooljao tjokatt

VRG DJURSHOLM

Frågestund

Hej andou! Kan inte du dela med dig om dina tankar om VRG djursholm! Det är många som ska välja gymnasie snart och det vore skönt med lite inside information :) Vrg djurs låter som en grym skola på ett sätt men har hört rykten om att det är mycket hierarki och att det är värsta äthetsen, stämmer det?

Hej! Jo absolut. Jag själv hade totalt bestämt att jag inte ville gå vrg djurs när valet började närmade sig. Jag tänkte precis som du att det säkert är mycket hierarki (alltså några som styr och ställer – centralstyre) då jag redan hade varit med om tillräckligt sådant innan så jag tänkte bah äsch, orkar inte mer. Men sen så slutade det ju ändå att jag valde den skolan, hur kom det sig då? Jo, för det första, där fanns ekonomilinjen jag ville gå + att jag kände folk som skulle gå samma linje och även samma skola. Det var egentligen orsaken till att det blev som det blev. Jag nästan blundade när jag skickade in min ansökan för det kändes lite sisådär. Men idag, efter mer än ett halv år så är jag sååå nöjd, helt sjukt! Nästan längtar till skolan när jag inte är där. Alltså okej, det finns några som påstår sig bestämma och så men alltså hallåå, ingen kan bestämma över mig? Seriöst. Eller över mina kompisar eller någon annan som inte går med på det. Även fast vissa får för sig att ropa ut ”andou” eller så, så är det inte så att jag ser det som något negativt, om dom ens orkar lägga ner tid på det och ens bry sig att jag är i närheten är det ju bara grymt, för min del!! Jag har mina kompisar som jag trivs med där alla har lika mycket makt och plats, sen bryr jag mig inte om vad alla äldre tycker, om dom vill bestämma, ja vad kul, men dom får inte bestämma över mig. Det är mest i filmer tror jag att hierarkin kan gå överstyr, och om jag får säga det själv så går det väldigt många bra uppfostrade barn på vrg framförallt, så det är inte så att man behöver vara rädd. Det där med äthetsen är något en eller flera personer väljer själva. Alltså jag äter såå mycket mat i skolan när det är gott, precis som mina kompisar och lite/inget när det är äckligt, det dömmer ingen mig för. Sen finns det vissa vad jag vet som kanske har valt att dra ner lite på maten, men det handlar inte om att man går på vrg djursholm, det handlar om att man kanske inte är 100% nöjd med sin kropp,  inte har någon matslut, inte föredrar skolmaten eller andra orsaker & då ska man ha rätt att göra något för det utan att någon ska dömma. Lovar, sånna personer finns överallt på alla skolor runt och i världen. 

Ojsan, vad långt det blev! Hoppas du blev nöjd med svaret i alla fall. Jag tycker verkligen att du ska välja VRG Djursholm, det kommer bli grymt! :)

1071679_2014112193217145_sbig

#repost

Tips/Övrigt

- Sann tanke skriven förra året..

Vet inte vart jag ska börja. Vet inte vad jag ska skriva om. Jag skulle kunna skriva flera hundra sidor om allt som finns i mitt huvud just nu. Inte bara om vad jag känner och vad som händer mig utan vad andra gör, hur andra reagerar, hur dom gör det på ett annat sätt än vad jag skulle gjort. Vi lever nu, det är alldeles för många som missar det. Vi lever på jorden, året är 2015, många lever i sin egna lilla värld där allting är annorlunda och man kan bete sig hur som helst. Okej, det är inte direkt olagligt att gå bakom andras ryggar och snacka skit, det är inte olagligt att hålla på med 3 tjejer samtidigt, det är inte olagligt att med mening vara taskig mot någon som bara följt sitt hjärta, men det är banne mig inte ok!!! Vart hamnar denna del i skolan? Bland det viktigaste man måste lära sig får inte alla chansen att lära sig. Vet att det är många som inte lär sig det, varken i uppfostran eller i skolan. Att inte leva i nu:et är helt knäppt. Det är så härligt. I fredags, när jag var hemma hos någon i Djursholm fick jag plötsligt den tanken ”fy fan vad livet är bra och jag är glad”. Sitter här och tittar ut genom fönstret och ser alla människor som lever sina liv, har en egen familj, är påväg hem till deras lägenheter eller ska iväg på dejt. Utan att låta för gay nu så tycker jag att vi alla ska se livet som en gåva. Gör allt ni vill göra, du lever bara en gång, men spring för i helvette inte över vägen och skrik YOLO, det är helt tvärtemot vad ordet står för, du riskerar ju att dö?! Däremot, skicka iväg ett sms till nån du gillar, eller hörrni, gör det ni vill, bara ni blir glada av det :D

1071679_2014112192726205_sbig