Solo

Är du feminist?

Tankar & Åsikter

Att vara feminist, oavsett kön – är enligt mig en självklarhet. Folk har blivit rädda för ordet feminist, både tjejer och killar. För dagens samhälle, eller kanske dagens ungdomar, har fått en helt annan bild av feminism. ”Är man feminist så hatar man män, man rakar sig inte under armarna, man älskar Gudrun Schyman och man är överkänslig.” STOOOP RIGHT THERE!!!! Seriöst??? Que? Va?

Alltså, ordet feminism betyder endast jämställdhet. INGENTING ANNAT. Människor måste verkligen lära sig skillnaden mellan fakta och åsikter. För folk har inte tillräckligt mycket faktakunskaper för att kunna ha en vettig diskussion angående det ”farliga och läskiga” ämnet feminism.

Jag tycker inte att kvinnor ska ta över världen. Jag anser inte att kvinnor är bättre än män. Inte heller tycker jag att män är bättre än kvinnor på något sätt. Jag tar det till det steget att vi alla är människor. Vi är alla människor som bor på samma jord, bör ha samma rättigheter, samma lön för samma arbete och få samma respekt. Tyvärr, efter 94 år (då kvinnor fick rösträtt i Sverige år 1921) har vi fortfarande inte ett jämställt samhälle. Samtidigt är det ju väldigt sjukt att kvinnor inte hade rösträtt tidigare än dess också, menmen.. HUR kan samhället inte ha utvecklats sedan dess? Hur kan människors tänkande och folks åsikter inte ha blivit bättre?

Talar vi bara om det här med våldtäkter, sexuella kränkningar etc. så är det ju en otroligt stor skillnad mellan män och kvinnor som blir utsatta. Det är ALLTID kvinnorna som måste anpassa sig efter männen i dagens samhälle. ”Gå inte ut så lättklädd, ha inte urringade överdelar, ha inte för tajta och för korta kläder, var inte ute försent på kvällarna med tjejkompisar” – and the list goes on.. Ni förstår, det är ju standard att man får höra dessa saker, just för att vi borde akta oss för att inte bli våldtagna eller att någon läskig snubbe ska komma lite föör nära, lägga en sexuellt kränkande kommentar när vi står vid tunnelbanan osv. Vi säger alltså hela tiden åt kvinnor att gömma sig istället för att göra något åt de idiotiska männen som utsätter oss för denna ”faran”. Jag vill inte konstant vara rädd för att bli våldtagen eller förföljd när jag är påväg hem ensam från mina träningar, när jag har varit på en fest eller när jag är ute med några tjejkompisar mitt på dagen. Jag är fan rädd hela tiden. Hur ofta är en kille på 16 år rädd för att bli våldtagen eller sexuellt trakasserad när han är påväg hem kl 23.00? Eller när han har varit på en fest? If you know somebody, please tell me about it.

Bland vissa tjejer har det blivit en trend att inte kalla sig feminist men att man ändå står för jämställdhet. Det finns ingen logik i det påståendet. Feminism är jämställdhet. Står du för jämställdhet, så är du feminist. Varför är folk så rädda för att kalla sig det? Är det ballt att inte kalla sig för feminist?

Människor som inte kallar sig för feminister brukar ofta dra till med ”feminism behövs egentligen inte. Det är bara att rycka upp sig lite och ta för sig.” Ah, fast nä. Det är inte bara att ta för sig. Jag tar för mig, jag vågar tycka och jag vågar göra vad jag vill – men det ändrar inte samhällets normer. Det ändrar inte kvinnan och mannens roll. Det som måste ske, är att män börjar visa att feminismen behövs. Inte kvinnorna.

Här är en fantastisk show om feminism och jämställdhet av Magnus Betnér. Kolla, my dear friends!

kungliga dramaten – Götgatan

1679 Allmänt

Go’kväll allesammans!

Hur är läget? Jag kom nyss hem från att ha kollat på VÄRLDENS BÄSTA musikal/teater med mamsi. Alltså wow. Den var sinnessjukt bra. Om ni har chansen att köpa er en biljett samt är i Stockholm så får ni inte missa detta. Musikalen heter Götgatan. Den utspelar sig back in 1948 då Götgatskravallerna tog plats. Budskapet ger dig en riktigt bra tankeställare, skådespelarna var fantastiska och hela musikalen/pjäsen hade en mening. Jag älskar musikaler/pjäser som handlar om att bryta rasismen, sexismen och om att förändra samhället till en mindre dömande plats. Väldigt intressant och framförallt viktigt att fortsätta ta upp, då samhället i princip inte har förändrats ett piss sedan 1948 – vilket är rather tragical. Anyways, tipsar stort!!! Den var riktigt rolig också, hehe. 

Jag fick reda på den här pjäsen av min mamma som berättade att det var Fryshusets elever från teater/sång/dans- linjen som medverkade i denna musikal/pjäs på Kungliga Dramaten. Den har fått väldigt bra kritik och även jag vill också positivt boosta denna musikal/pjäs. Fryshuset är ju en av skolorna jag har sökt till inför gymnasiet, så det var väldigt kul att se. Galet duktiga. 1679
Bild tagen tidigare idag när morsan & jag gick förbi de fina körsbärsträden i kungsan. Big luuuuv.

Imorgon har jag nationella proven i Engelska, so I better get going. Måste vila ut hjärnan lite, haha. Hoppas att ni har haft en trevlig dag i det fina vädret. Man blir ju på så mycket bättre humör helt plötsligt. Godnatt allesammans, sov gott!

Sommarens fetaste festival – EF Summeranza 2015!!

no data
_MG_8646 Allmänt

Sup darls!!

Jag åker till EF Summeranza den 10 juli!

 I sommar åker jag till Summeranza i London med EF Språkresor! Det är nog världens fetaste musikfestival med ca 5 000 ungdomar och bloggare från hela världen. Det är en heldag med åkattraktioner, uppträdanden och världsartister som gästar samt uppträder, såsom Will.I.am, Bob Sinclair och Keisha. Årets artist har ännu inte avslöjats –  men kommer inom kort. Kolla in trailern för årets Summeranza om ni inte har hört talats om det innan. Visst blir man sugen? Jag är galet taggad. Följ med mig på detta äventyr! Det kommer att bli kul – även för er… (; I promise you!


heo _MG_8646 fb1200x627-07

tillbaka

Allmänt

Hej allesammans!

Hur är läget? Idag slutade jag vid 11 pga håltimmar, precis som igår. Hur skönt som helst! Man börjar ju faktiskt tröttna.. Oh, jag fick föresten tillbaka mina provpoäng från min auditon – och jag fick 18/20. Jäkla noter. De kan jag inte, även om jag hade behövt kunna det. Ah well, could’ve been worse. Det gick ju faktiskt inte så illa i alla fall.

Koreografin vi körde på Advanced HipHop klassen idag var bara sjuk. Too much to handle. Det var SÅ snyggt – men samtidigt SÅ frustrerande. Har så himla dålig sömn och det resulterar i hemsk huvudvärk i några dagar. Fick gå lite tidigare från sista klassen eftersom jag hade så ont och mådde så illa, skynda hem för att få i mig en Ipren samt få lite mat i magen. Men min Ipren gjorde sitt jobb och jag mår nu mycket bättre. Otroligt trött, bara.

Efter skolan så var Hampus, Filip och Chris hemma hos mig & hängde en stund. Självklart skulle de få vara med på en bild också!IMG_3793
Nu ska jag ta och sussa. Är för trött. Godnatt allesammans, sov gott ♥

New in

IMG_5954 New in

IMG_5951 IMG_5954 IMG_5956 IMG_5966 IMG_5967
Concealer från Mac // Slip-ons från Din Sko // Klänning från Nelly.com