Solo

KAOS på min instagram-bild?!

142 Tankar & Åsikter

Hej allesammans!

Hoppas att allt är bra med er? Själv mår jag super. Jag tänkte  vilket fall ta upp en liten incident som slog till igår, på min instagram-bild. Jag vet inte om ni har sett det eller ej, men om ni har missat ”kaoset” så blev det i princip KRIG på min senaste insta-pic. Det är typ det sjukaste jag varit med om, haha. Över 600 kommentarer lyckades det bli – och 95% av dem är hat. Hat på hat på hat på hat. Jag är så chockad. Att man verkligen kan hata, manipulera, gruppmobba och kränka en människa på en sådan hög nivåg pga dess utseende är ju helt sinnessjukt.

Detta handlade om att några tjejer började tagga varandra i kommentarsfältet och trigga upp varandra på olika sätt. Håna min kropp samt mitt utseende and so on. Problemet startade för att dessa tjejer ansåg att min rumpa var photoshoppad/fake. Jag har inte photoshoppat min rumpa, men jag fick en jävligt bra vinkel på bilden och så stod jag väl på ett sätt så att den såg ännu större ut I guess. Det har egentligen inte någon betydelse alls, för det är inte ok att kränka någon på grund av hur man ser ut. Det är bara jättetöntigt, och otroligt onödigt. Har man en negativ åsikt om någons utseende (vilket är helt irrelevant) som man gärna vill dela med sig av och skratta åt i grupp så kan man ju skratta & ha sig med sina kompisar som man nu tyckte behövde veta om det. Flera hundra kommentarer av hat mot min kropp som sedan ledde till en mängd andra bråk om bl.a rasism. Att dessa människor som lämnat hemska kommentarer om min kropp sedan undrade varför jag inte försvarade dem mot människorna som sa emot dem eller som var mina vänner var också väldigt underligt. Inte är det jag som ansvarar för vad människor vill kommentera? Jag hade chansen att välja att antingen responda på hatet eller bara låta det vara – så jag valde att skita i att svara och låta folk kommentera så mycket skit de kände för att lämna. Självklart har jag åsikter om allt, men jag kände att det var bättre att jag höll dem för mig själv. För så länge JAG vet vad som är sant eller inte så är JAG nöjd. I don’t feel like I need everybody’s approval.

Jag har under många omständigheter blivit utsatt för exakt samma hat pga samma anledning – min kropp och mitt utseende. Internet hat är ju en av de vanligaste sakerna som ungdomar blir utsatta för idag och det måste verkligen lugna ner sig. Ingen mår bra utav det och jag VET att människorna som lämnar alla dessa kommentarer inte skulle må bra av att vara den som tog emot hatet. Jag påverkas inte av deras kommentarer, då jag inte känner dessa människor and because I really couldn’t care less about their opinions – men vissa människor tar åt sig. Det skadar dem. Det är och kommer aldrig att vara ok att kränka en människas utseende. Det kan väl inte vara så svårt att haja? I mean isn’t  it quite obvious? Uuuuuughhhhh, lost faith in humanity. GAwd. Ta er samman förfasiken!!

Puss. 142
Foto: Sebastian Larsson @naturalbehavior på instagram.

har du en drömupplevelse? vinn den här!

3304 Tävlingar

Guys!! Som ni kanske redan vet så åkte jag med EF till Summeranza, vilket var en fantastiskt upplevelse! Kanske drömmer du om ett äventyr – till exempel att få bada med delfiner, lära dig surfa, eller kanske hoppa fallskärm? Nu kan du få uppleva detta med EF! Det enda du behöver göra är att rösta på din drömupplevelse och motivera varför HÄR. Lycka till mina vänner! Och missa inte denna chans, för att resa med EF är så sjukt värt. You’ll love it!3304 Drömupplevelse gunga Drömupplevelse 4 pic version 2

LONDON

Allmänt

3278 PicMonkey Collage
Wow. Att åka till London igen var fantastiskt. Jag har ju hela min barndom varit i London då min pappa är från London och alla mina kusiner + min farmor bor där. I och med att jag inte bor hos min pappa så har jag inte varit tillbaka på några år, och jag måste säga att det var jobbigare än jag trodde att komma tillbaka till alla ställen där vi alltid brukade vara, utan pappa. Därför var det ändå skönt att komma hem ganska direkt. Kände att jag behövde mamma. Anywayz, bortsett från det så var det en otrolig upplevelse med allt vi hann vara med om & se på sådan kort tid. Vi var på sightseeing runt hela London medans vi hade världens tea party, åt underbar mat, var på världens härligaste festival som hade både god mat, en massa roliga karuseller & besök av en världsartist and so much more. Den här gången var det Charli XCX som var på besök – och henne fick vi även träffa efter bloggarnas/journalisternas presskonferens.

Alltså om ni har chansen att åka på en språkresa med EF så gör det. Det är verkligen värt pengarna. Man lär känna så många nya härliga människor efter endast ett par timmar och bara lever lajf. Så grymt. Hade så gärna velat göra om detta 1000 gången if possible. IMG_6204 IMG_6201 IMG_6200 IMG_6199
Från Tea Party’t. Doesn’t it look pretty amazing?

Jag har så mycket bilder att posta från resan så fler inlägg blir det. Håll ut! Vi bloggas senare, kramis!

BACK TO MY 2ND HOMETOWN

3064 Allmänt

3064
Klänning hittar ni HÄR

Äntligen ska jag få komma iväg & få lite värme igen. Imorgon bär det nämligen av till London där jag ska på EF Summeranza. Det ska bli otroligt härligt med en fet festival, presskonferens med massa andra internationella bloggare och att få komma tillbaka till my 2nd hometown again. Kollade även upp vädret, och blir det som det står så får vi 25 grader varmt denna dag. How lovely!

Jag kommer tillbaka till Stockholm redan på lördag – så det blir en kort men mycket händelserik resa. Tycker dock att timingen är perfekt, då jag inte missar hela helgen utan hinner ha kul med alla mina vänner som vanligt.

Under tiden jag är i London så kommer jag att fota så mycket som möjligt och vara väldigt aktiv på min instagram, så glöm inte att hålla ögonen öppna & inte missa att följa @claraborthwick. And by the way, EF har ju så jäkla många bra och olika språkresor, så är ni intresserade & vill läsa mer så kan ni ju ta och beställa er egna katalog här.

Hörrni, jag måste nog kila iväg nu. Klockan är alldeles för mycket och jag ska åka hemifrån kl 04.00. Hoppas att allt är bra med er! Vi bloggas senare, kramis!

Nacka-shopping

Allmänt

Hej allesammans!

How’s life? Håller på att svimma av hettan (35 grader i Sverige, hur sjukt? Is this even real?????). Har hela förmiddagen legat och solat med Micaela, Linn och Jossan hemma hos Jossan. Vi har även badat massa i hennes pool för att svalka os emellanåt. Så härligt!

Jag och Micaela har nyss satt på oss våra ursnygga jumpsuits från BikBok som vi nu ska gå i till den bästa pizzerian i Trollis. När vi har käkat klart så ska vi dra oss iväg till en strand för att kvällsbada med Lingling. Kommer att bli oerhört mysigt!IMG_3822
Igår var jag i Nacka Forum för att shoppa lite nya sommarkläder med Becczi, Micaela & Ida. JAg köpte en hel del saker, och tänkte visa upp dem på bloggen asap. Bikbok är ju min fav-butik just nu. Dem har fått in så otroligt snygga kläder nu till sommaren, vill köpa allting!! Är sååååå kär. Älskar!

Nä, nu är jag för seg igen. Gotta run – men vi bloggas senare, kramis!