Solo

In the streets

Vinn upp till 10 000 kr till din resa utomlands!

IMG_6222 Tävlingar

Hello my loves. Allt väl? Jag mår suveränt!

Som ni säkert vet så åkte jag med EF till bland annat London och deras Summeranza festival. EF har så många spännande destinationer och det är perfekt att åka antingen över sommaren eller under en höst eller vårtermin för en lika grym upplevelse som jag och många andra fått tack vare EF. Just nu kan du vinna upp till 10 000 kr till en resa med EF, så längtar ni efter ledighet och en jäkla massa kul så tycker jag att ni bör passa på att delta HÄR. 100% egna ord & åsikter. Kör på! IMG_6186 IMG_6199 IMG_6222
Några bilder från min resa i London.

Äntligen börjat gymnasiet!

Allmänt

Hej allesammans!

Hur står det till? Well, tänkte börja med att säga; I’M BACK! Som ni märkt har jag haft ett litet uppehåll under sommarlovet av många, många olika anledningar som jag hellre lägger bakom mig nu än att börja prata om. I vilket fall så har jag saknat att skriva mina tankar och åsikter om saker och ting här på bloggen så oerhört mycket. Har under denna tid jag varit ifrån bloggen skrivit så mycket anteckningar i min iPhone om allt och ingenting. Nu är det dags att få upp allt på bloggen istället för att ha det privat. Ska bli skönt! Hoppas även att ni är taggade på att läsa igen, hehe.

Jag har äntligen börjat gymnasiet. Äntligen? Well, det har ju varit så skönt med sommarlov – men Sveriges vädret har ju inte haft så mycket att bjuda på denna sommar så jag har inte riktigt hunnit göra så mycket.

Jag har varit så taggad på att börja min sånglinje på fryshuset heeeela sommaren. Att få utvecklas inom musiken och få sjunga 3-4 gånger i veckan i tre år får mig att bli så jäkla skolmotiverad. Är så lycklig över att man har chansen att välja en inriktning i gymnasiet, då man då efter alla år i grundskolan äntligen får fokusera på det man intresserar sig mest för.

Jag har fått träffa min klass, mina lärare och varit runt i skolan i ett par dagar. Jag känner väldigt många i fryshuset redan, då väldigt många från Tyresö och många som gick i samma grundskola som jag har börjat här. Men de nya människorna jag träffat so far är så jäkla sköna. Riktiga kick-ass människor. Love ’em! Kommer trivas bra här. Trivs rättare sagt redan SÅ bra. Det är så himla jaaag. Den här skolan är verkligen som en High School Musical-upplevelse. Basketkillar, en stor arena, en stor reception som är pimpad to the max, street-danslinje, skate-linje, singerlinje, ekonomi, natur, handel och samlinje finns också. Skolans fokus är passion. Det är fantastiskt! IMG_6224 IMG_6225
En bild på min frukost för några dagar sedan just bc I felt the vibeeeee??? Ya feel me

Det var ju ett litet tag sedan jag var aktiv här, så jag tänkte bara höra med er om det är något speciellt ni skulle vilja läsa om här nu? I så fall är jag open for requests och det är bara att slänga in en kommentar här eller på min instagram (@claraborthwick). Hoppas att allt är bra med er. Vi bloggas senare, kramis!

Absoluta favorit

KAOS på min instagram-bild?!

142 Tankar & Åsikter

Hej allesammans!

Hoppas att allt är bra med er? Själv mår jag super. Jag tänkte  vilket fall ta upp en liten incident som slog till igår, på min instagram-bild. Jag vet inte om ni har sett det eller ej, men om ni har missat ”kaoset” så blev det i princip KRIG på min senaste insta-pic. Det är typ det sjukaste jag varit med om, haha. Över 600 kommentarer lyckades det bli – och 95% av dem är hat. Hat på hat på hat på hat. Jag är så chockad. Att man verkligen kan hata, manipulera, gruppmobba och kränka en människa på en sådan hög nivåg pga dess utseende är ju helt sinnessjukt.

Detta handlade om att några tjejer började tagga varandra i kommentarsfältet och trigga upp varandra på olika sätt. Håna min kropp samt mitt utseende and so on. Problemet startade för att dessa tjejer ansåg att min rumpa var photoshoppad/fake. Jag har inte photoshoppat min rumpa, men jag fick en jävligt bra vinkel på bilden och så stod jag väl på ett sätt så att den såg ännu större ut I guess. Det har egentligen inte någon betydelse alls, för det är inte ok att kränka någon på grund av hur man ser ut. Det är bara jättetöntigt, och otroligt onödigt. Har man en negativ åsikt om någons utseende (vilket är helt irrelevant) som man gärna vill dela med sig av och skratta åt i grupp så kan man ju skratta & ha sig med sina kompisar som man nu tyckte behövde veta om det. Flera hundra kommentarer av hat mot min kropp som sedan ledde till en mängd andra bråk om bl.a rasism. Att dessa människor som lämnat hemska kommentarer om min kropp sedan undrade varför jag inte försvarade dem mot människorna som sa emot dem eller som var mina vänner var också väldigt underligt. Inte är det jag som ansvarar för vad människor vill kommentera? Jag hade chansen att välja att antingen responda på hatet eller bara låta det vara – så jag valde att skita i att svara och låta folk kommentera så mycket skit de kände för att lämna. Självklart har jag åsikter om allt, men jag kände att det var bättre att jag höll dem för mig själv. För så länge JAG vet vad som är sant eller inte så är JAG nöjd. I don’t feel like I need everybody’s approval.

Jag har under många omständigheter blivit utsatt för exakt samma hat pga samma anledning – min kropp och mitt utseende. Internet hat är ju en av de vanligaste sakerna som ungdomar blir utsatta för idag och det måste verkligen lugna ner sig. Ingen mår bra utav det och jag VET att människorna som lämnar alla dessa kommentarer inte skulle må bra av att vara den som tog emot hatet. Jag påverkas inte av deras kommentarer, då jag inte känner dessa människor and because I really couldn’t care less about their opinions – men vissa människor tar åt sig. Det skadar dem. Det är och kommer aldrig att vara ok att kränka en människas utseende. Det kan väl inte vara så svårt att haja? I mean isn’t  it quite obvious? Uuuuuughhhhh, lost faith in humanity. GAwd. Ta er samman förfasiken!!

Puss. 142
Foto: Sebastian Larsson @naturalbehavior på instagram.